Sublimatie

Sublimatietechniek

Sublimatie is een chemisch proces waarbij een stof van vaste fase direct overgaat naar gasvormige fase. De vloeibare fase van de stof wordt hierbij overgeslagen. Voor bedrukking van materialen of producten, wordt sublimatie gebruikt om een print als het ware “in te bakken” in de oppervlakte van het materiaal zelf. Hiervoor wordt hittegevoelige inkt gebruikt, welke zich vermengd met het (speciaal gecoate) materiaaloppervlak. Het resultaat is een heldere, levendige full colour print die kras- en wasbestendig is.

Al je afbeeldingen zijn in full colour te produceren vanaf 5 stuks. Hier worden de sublimatie-inkten overgebracht op een textiel materiaal waaruit weer badges gesneden kunnen worden met een lijm aan de achterkant.

Deze textielmateriaalbadges zijn wasbaar, zelfs tot boven de 60 °C. Sublimatiebadges kun je toepassen vooral bij kleine aantallen onder de 25 stuks. Deze kun je dus op elk type sport- of bedrijfskleding toepassen! Ook in grotere aantallen aantrekkelijk op de sportkleding als alternatief voor geweven emblemen.

Let op: de kleuren kunnen bij sublimatie slechts een benadering van de werkelijkheid zijn; hieraan kun je geen rechten ontlenen, ook niet als je PMS kleuren hebt aangegeven!

Aandachtspunt is ook dat dit complete emblemen uit één stuk moeten zijn, dus geen losse teksten.

Bij sublimatie transfers wordt de inkt gedrukt op speciaal papier. Dit noemen we een sublimatie transfer omdat je de gedrukte inkten bij een hoge pers temperatuur direct op de kleding kunt overbrengen. 

Het overbrengen is mogelijk op alle polyester kleding in een lichte kleurstelling (meestal wit). Zeer geschikt voor toepassing in de sport, waar men geen (reliëf) opdruk wil maar een gesublimeerde oplossing.

Alle afbeeldingen zijn full colour te produceren en vanaf 5 stuks leverbaar. Let op: de kleuren kunnen bij sublimatie print slechts een benadering van de werkelijkheid zijn; hieraan kun je geen rechten ontlenen, ook niet als je PMS kleuren hebt aangegeven!